Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Δεδομένων των συνθηκών, προσαρμοστήκαμε σε μια καινούρια πραγματικότητα συνεχίζοντας τις ατομικές & ομαδικές συνεδρίες μας διαδικτυακά. Το Καλλιτεχνικό εργαστήρι αποτελούμενο από τους πιο μικρούς υποστηρικές του «Αγγίζω» έκανε την αρχή σε μια πολυ ωραία πρωτοβουλία, τη συγγραφή ενός διαδικτυακού περιοδικού: «Το ταξίδι του Αγγίζω στην εποχή του Κορωνοϊού». Προτρέπουμε και εσάς λοιπόν, να εμπνευστείτε από την παρακάτω ιστορία και να μας στείλετε τις δικές σας εικονογραφημένες ιστορίες στο email του «Αγγίζω».


ΟΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ

Μια φορά και ένα καιρό σε μια μακρινή χώρα που την έλεγαν Ελλάδα στο μαγεμένο δάσος του Ελληνικού, συνέβη  κάτι που κανείς δεν περίμενε. Ξαφνικά, πετάχτηκαν από ένα κουτί πολλά φανταχτερά φτερά με λαμπερές κεραίες. Κίτρινες, κόκκινες, ροζ, πολύχρωμες πεταλούδες άρχισαν να βγαίνουν από το κουτί και να πετάνε ψηλά στον ουρανό. Άλλες έκαναν σβούρες και γελούσανε και άλλες τραγουδούσαν έναν όμορφο σκοπό. Όλες μαζί είχαν την ίδια  ιδέα. Ήθελαν να ταξιδέψουν σε όλα τα μέρη του κόσμου και κουνώντας τα φτερά τους να κάνουν τα μαγικά τους για να διώξουν μακριά τον κορωνοϊό. Έτσι, η κάθε μια ξεκίνησε για διαφορετικό προορισμό κρατώντας μέσα της μια μαγική ιδιότητα. 

Η πρώτη πεταλούδα  η Αστερούλα, ήταν γεμάτη με κόκκινα και πράσινα χρώματα. Πάντα χαμογελαστή με μεγάλα φτερά. Αποφάσισε να ταξιδέψει  μακριά στη Νέα Υόρκη για να βρει την  φίλη της την Σάσα τη γατούλα. Οι δυο μαζί είχαν μια δύναμη, τη δύναμη του μετεωρίτη που τους  έδινε τη δυνατότητα να είναι πολύ γρήγορες για να προλάβουν να βρουν  τον κορωνοϊό και να τον διώξουν μακριά.


Σ. Β., 6 ετών
Η δεύτερη πεταλούδα ήταν το Δοντάκι. Το Δοντάκι είχε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου και πήρε το όνομά της από το μαγικό της δόντι. Έτσι, με τα στρογγυλά της φτερά ταξίδευε μακριά στο Παγωμένο Βουνό γιατί δεν άντεχε άλλο τη ζέστη στο μέρος που έμενε και ήθελε να δροσιστεί. Μόλις έφτασε εκεί χρησιμοποίησε το μαγικό της δόντι για να πετάξει γκλίτερ, που έκανε τον κορωνοϊό να κολλήσει και να παγιδευτεί μέσα στη λαμπερή της σκόνη, ώστε να τον πάει στην φυλακή.  

Ε. Μ., 6 ετών

Οι άλλες πεταλούδες ήταν ο Μέλβιν, ο Πεταλουδίτσος  Γκούφυ και η πεταλούδα Ανοιξούλα .  Κάθε μια είχε τη δική της μοναδική δύναμη. Όμως, το μεγάλο τους όπλο βρίσκονταν  στην ενότητα που είχαν. Μαζί ενωμένες σαν ομάδα ήταν πανέμορφες και πολύ δυνατές. Έτσι μόλις τις συνάντησε ο κορωνοϊός μαγεύτηκε από την ομορφιά τους,  τις ακολούθησε  και τον πήγαν πολύ πολύ μακριά  έτσι ώστε να μην μπορεί να βρει το δρόμο να επιστρέψει. 

Έτσι, όλοι οι άνθρωποι έζησαν σε αυτή την χώρα ελεύθεροι και χαρούμενοι, χωρίς φόβο και αγωνία.  

Συντονίστριες  του καλλιτεχνικού εργαστηρίου και συγγραφικές επιμελλήτριες είναι οι: 
  • Οικονόμου Μαργαρίτα, Παιγνιοθεραπεύτρια, Υπεύθυνη του κέντρου «ΑΓΓΙΖΩ»
  •  Μαλεβίτη Αλεξάνδρα,Ψυχοπαιδαγωγός - Εικαστικός 


Η ιστορία και οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν βάσει της συγκατάθεσης που λάβαμε από τους γονείς των παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου