Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Καλλιτεχνικές Δραστηριότητες στο σπίτι

Οι συνεργάτες του κέντρου "Αγγίζω" εμπνευσμένοι από την ιστορία των μικρών φίλων του καλλιτεχνικού εργαστηρίου χρησιμοποιήσαν τη δημιουργικότητα τους και το αποτέλεσμα σας το παραθέτουμε!

Αναζητώντας τις συνδέσεις!
Σε μια περίοδο εσωστρέφειας, αναζητήσαμε τις συνδέσεις των κομματιών. Ξεκινήσαμε από τα εύκολα και σταδιακά, προχωρήσαμε στα δύσκολα και πιο σκοτεινά. Ο καθένας έβαλε τις δικές του δυνάμεις, την καλή αντίληψη των σχημάτων, την καλή συνθετική ικανότητα, τη διάθεση για συνεργασία και επικοινωνία. Χρειάστηκε να αλλάξουμε την οπτική μας γωνία, να βγούμε στο φως, να αναζητήσουμε τις λεπτομέρειες, να συνεργαστούμε, να διαφωνίσουμε.... και τελικά τα καταφέραμε!
Ελπίδα Παναγιώτου-Εργοθεραπεύτρια, Ψυχολόγος


Ζωγραφίζοντας τους πλανήτες
Η σκέψη μου τον τελευταίο καιρό γυρνάει γύρω από τους κόσμους που δημιούργησαν τα παιδιά στην ομάδα μας. Όλοι αυτοί μαζί συγκροτούν ένα διαφορετικό σύμπαν, γεμάτο θησαυρούς να ανακαλύψεις. Ο κάθε πλανήτης διαφορετικός και μοναδικός διηγείται τη δική του ιστορία και εγώ κάθε φορά νιώθω να στέκομαι στη γη και να κοιτάζω από εκεί το σύμπαν αυτό να ξετυλίγεται μπροστά μας. Η γη, το σπίτι μας, γίνεται το μπαλκόνι για να αγναντέψουμε από εκεί αυτή τη διαφορετική θέα, συνδέοντας τον πραγματικό με τον φανταστικό κόσμο. Ζώντας στην καθημερινότητα, οι κόσμοι αυτοί δίνουν την ευκαιρία να ξεφύγουμε για λίγο και να ονειρευτούμε το διαφορετικό!
Αλεξάνδρα Μαλεβίτη-Ψυχοπαιδαγωγός, Εικαστικός

Ζωγραφίζοντας τα πασχαλινά αυγά
Φέτος το Πάσχα, αποφάσισα με την μικρή μου αδερφή να φτιάξουμε διαφορετικά πασχαλινά αυγά. Η αδερφή μου είναι μαθήτρια πρώτης γυμνασίου και λατρεύει τη ζωγραφική. Έτσι αποφασίσαμε να βάλουμε στα φετινά μας αυγουλάκια μια πινελιά καραντίνας. Εσείς, πως φτιάξατε τα πασχαλινά σας αυγά?
Δήμητρα Νότα-Ψυχολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου