Παρασκευή 1 Μαΐου 2020


Ο Κορωνογιός και οι περιπέτειες του


Μια φορά και έναν καιρό, στα βάθη της Ασίας,  στη χώρα που κατοικούν οι δράκοι των Νίντζα , ζούσε ένας βασιλιάς , μα τι βασιλιάς...

Ήταν τεράστιος με σχιστά μάτια, με κεφάλι κουρεμένο και στο πίσω μέρος είχε μια μικρή κοτσίδα. Η μεγάλη του αγάπη ήταν....το χρυσάφι. Φανταστείτε πόσο του άρεσε που είχε βάλει όλους τους τεχνίτες του παλατιού να κατασκευάσουν την μεγαλύτερη κορώνα του πλανήτη. Ήταν τόσο μεγάλη που δεν μπορούσε να στηριχθεί στο κεφάλι του. Την φορούσε σαν ζώνη στην πελώρια μέση του. Ο βασιλιάς αυτός είχε έναν γιο, τόσο δα μικρούλη. Το σώμα του ήταν γεμάτο βεντούζες.Επειδή ήταν συνέχεια απασχολημένος με τα πλούτη του, δεν του έδινε και πολύ σημασία. Είχε ξεχάσει να τον βαφτίσει.Έτσι όλοι τον φώναζαν Κορωνογιό.

Καθώς μεγάλωνε ο Κορωνογιός, είχε βαρεθεί τις βουτιές στις πισίνες με το χρυσάφι και τα πλούσια φαγητά. Αυτό που ήθελε ήταν ΠΑΡΕΑ, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ και ΑΓΚΑΛΙΕΣ.
Όμως δεν ήξερε πως να τις αποκτήσει και συχνά γινόταν άγαρμπος και ενοχλητικός.Αυτό θύμωνε τον βασιλιά που τσακωνόταν μαζί του και τον απομάκρυνε από κοντά του.

Μια μέρα μετά από μερικά χρόνια  ο Κορωνογιός  ο οποίος  είχε μεγαλώσει πια, παίζοντας στο tablet ένα παιχνίδι με όλους τους πλανήτες, του ήρθε μια φοβερή ιδέα. Να ταξιδέψει σε όλους τους πλανήτες.!!!!!!!! Άρχισε να σκέφτεται πως θα πραγματοποιήσει την επιθυμία του , ώσπου το βρήκε. Καθώς ήταν μικροσκοπικός θα πήδαγε από χέρι σε χέρι , θα τρύπωνε στα ρουθούνια των ανθρώπων και θα έσπαγε πλάκα....

Χωρίς να χάσει χρόνο ξεκίνησε για το μεγάλο ταξίδι, προσπαθώντας να πραγματοποιήσει το όνειρο της ζωής του. Έφτιαξε μια βαλιτσούλα και πήρε μαζί του τα απαραίτητα....Και φυσικά το βιβλίο με τα μαγικά του.

Η πρώτη βαλίτσα που ετοιμάσθηκε, είχε μέσα πολλά λεφτά για να αγοράσει τρόφιμα, μια φωτογραφική μηχανή για να τραβάει φωτογραφίες από όλα τα μέρη που πήγαινε, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, ρούχα και ένα μαχαίρι. Έτσι, ξεκίνησε για τον Αιώνιο πλανήτη. 
Σε αυτόν τον  πλανήτη, επειδή μοιάζει πολύ με τη γη και σχετίζεται με το περιβάλλον,  ο κορωνογιός εγκαταστάθηκε μόνο σε ένα σημείο, την λεγόμενη Άσπρη Ζώνη. Η Ζώνη αυτή βρίσκεται στην μέση, στο σημείο που ενώνονται τα δύο σημεία του πλανήτη. Οι πολίτες για να προστατέψουν το μέρος, βάλανε φράχτες τριγύρω για να μην προχωρήσει ο κορωνογιός το ταξίδι του στον υπόλοιπο πλανήτη. Όλοι μπήκαν σε καραντίνα γιατί για εκείνους ο γιός αυτός είναι πολύ επικίνδυνος και όποιος έρθει σε επαφή μαζί του, πεθαίνει. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει ένα φάρμακο που μόλις ανακαλύφθηκε και όλοι κάνουν υπομονή μέχρι να το πάρουν.
Ε.Λ.
                                                                                                                                                            
Στην συνέχεια, ο Κορωνογιός έφτιαξε μια δεύτερη βαλίτσα για το επόμενο ταξίδι του. Μέσα σε αυτήν έβαλε το tablet του, τρία χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, την γάτα του, το αγαπημένο του παιχνίδι και την φωτογραφική του μηχανή. Μαζί με όλα αυτά τα πράγματα πέταξε μακριά για τον φλεγόμενο πλανήτη. Εκείνος, όμως, δεν τα κατάφερε να μπει μέσα σε αυτόν τον πλανήτη γιατί οι άνθρωποι εκεί πρόσεχαν πολύ την υγιεινή τους και δεν μπορούσε να τους επισκεφτεί. Επειδή, όμως, στον πλανήτη αυτόν ό,τι σκεφτούν οι άνθρωποι μπορεί να πραγματοποιηθεί, αν σκεφτεί κάποιος τον Κορωνογιό, αυτός θα καταφέρει να μπει μέσα.
 O.K.
  
Στην τρίτη του βαλίτσα, θέλησε να βάλει μέσα τέσσερα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, πολύ χρυσάφι, το tablet του, σημαντικά ορυκτά και την αξίνα του για να βρει και άλλο χρυσάφι εκεί που θα πάει. Έτσι, κατέληξε σε έναν πλανήτη με περίεργη εμφάνιση. Ο πλανήτης αυτός άλλοτε είναι άγριος και άλλοτε όχι. Εκεί, συνάντησε πολλά ανθρωποειδή, πίθηκους, γορίλες και τρωκτικά. Αυτοί, όμως που ανησυχούν κυρίως για τον κορωνογιό για να μην πάθουν κάτι είναι τα ανθρωποειδή και ζώα που έχουν ίδιο DNA με τον άνθρωπο. Στον πλανήτη αυτό όμως, ο Κορωνογιός μεταλλάχτηκε σε τρείς διαφορετικούς γιούς που ονομάστηκαν Τιτάνες. Οι γιοί αυτοί ήταν: α) Ο 1.900 2b, β) Ο 3.900 12b γ) Ο 9.900 22b. Αυτοί οι γιοί δεν σκοτώνουν εύκολα γιατί υπάρχει ένα φάρμακο στον πλανήτη αυτόν που φτιάχνεται από χυμό αλόης και χυμό μούσμουλου. Τα ανθρωποειδή, οι γορίλες και οι πίθηκοι αν πάρουν αυτό το φάρμακο γίνονται καλά. Τα τρωκτικά γίνονται καλά απλώς και μόνο από τον χυμό μούσμουλου.
Δ.Γ.

Στο επόμενο του ταξίδι, έφτιαξε μια άλλη βαλίτσα στην οποία έβαλε μέσα το κινητό του, τα λεφτά του, ρούχα, φαγητό και έναν σκύλο. Στον πλανήτη, όμως, που είχε βάλει για προορισμό δεν κατάφερε να προσγειωθεί γιατί εκεί δεν μπορεί να πάει κανένας γιός και δεν μπορεί τίποτα να μολυνθεί.
Α.Μ.

Χωρίς καθυστέρηση, λοιπόν, ετοίμασε μια άλλη βαλίτσα στην οποία, έβαλε μέσα τα κιάλια του, μια φωτογραφική μηχανή, κάποια λεφτά, την φωτογραφία από το κάστρο που άφηνε πίσω του για να μην το ξεχάσει και ρούχα. Ταξίδεψε με αυτά ως τον πλανήτη MarshMallow. Φτάνοντας εκεί μεταμορφώθηκε σε Marshvirus και άρχισε να κρύβεται σε διάφορα marsh mallows που φυτρώνουν στον πλανήτη για να τα δοκιμάσει. Επειδή, τα marsh mallows που πήγε μοιάζουν πολύ με τα πραγματικά είναι εύκολο να μπερδέψουν οι άνθρωποι εκεί και όποιος τα φάει παθαίνει μαρσμεολίτιδα.

 Μ.Σ.

Στο τελευταίο του ταξίδι πήρε μια βαλίτσα και έβαλε μέσα τα ρούχα του, βιβλία, λεφτά, το κινητό του και ένα αρκουδάκι. Ο πλανήτης που επισκέφτηκε ήταν ένας παραμυθένιος, γεμάτος χρώματα, όμορφος πλανήτης με πολύ ωραία τοπία. Ο πλανήτης αυτός ονομάζεται Γλίτερ και οι άνθρωποι εκεί ζουν χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Κατάφερε, όμως, να ταξιδέψει μέσα από μια γκλίτερ σκόνη που μπήκε στην ατμόσφαιρα του πλανήτη και εξαιτίας του αρρώστησε πολύς κόσμος. Παρ’ όλα αυτά, όλοι οι άνθρωποι πήραν μέτρα προστασίας και με θέληση και προσπάθεια τον αποχαιρέτησαν.

Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου