Τρίτη 14 Απριλίου 2020


Ένα αλλιώτικο Πάσχα

Μεγάλη εβδομάδα πλέον, η έναρξη της διαδρομής προς την Ανάσταση. Μια εβδομάδα που συνδέεται με αρώματα, γεύσεις, μυρωδιές, ήχους και υπέροχες εικόνες. Πολλά από αυτά θα μας λείψουν φέτος. Θα ζήσουμε ένα Πάσχα μοναδικό σε εμπειρία και ξεχωριστό σε συναισθήματα.

Σκέφτομαι ότι όλα αυτά θα μας βοηθήσουν να αναθεωρήσουμε όσα θεωρούσαμε δεδομένα αλλά τα αφήναμε να φύγουν χωρίς να τα απολαμβάνουμε. Η  μόνωση και το κλείσιμο στον εαυτό μας είναι ένας υπαρξιακός θάνατος που στη ροή της καθημερινότητας γίνεται συνήθεια. «Δεν προλαβαίνω, δεν έχω χρόνο για εμένα, για εσένα, δεν έχω χρόνο για τίποτα….. Προλαβαίνω μόνο να δουλεύω ατελείωτα». 

Και τώρα που έχουμε όλο τον χρόνο για τον εαυτό μας πως τον αξιοποιούμε; Επικοινωνούμε διαδικτυακά, παραμένουμε απομονωμένοι και ακινητοποιημένοι από τον φόβο της μετάδοσης του ιού και αφήνουμε τον χρόνο να φεύγει μέσα από ανούσιες τηλεοπτικές σειρές γιατί υπάρχει και η αυριανή μέρα που θα μας επιτρέψει να κάνουμε πράγματα. Να μιλήσουμε, να γελάσουμε, να παίξουμε, να χαρούμε, να επικοινωνήσουμε δυναμώνοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα και προβάλλοντας αντίσταση στον ιό.   Να γνωρίσουμε από την αρχή τον εαυτό μας, τα παιδιά μας, τους συντρόφους μας και όλα τα αγαπημένα πρόσωπα της ζωής μας. Η σιγουριά της επανάληψης δημιουργεί έπαρση, οδηγώντας στη λήθη των μικρών υπέροχων στιγμών που μας προσφέρει απλόχερα η ζωή. 

Ας μείνουμε λοιπόν να χαρούμε και να απολαύσουμε το σήμερα, το τώρa!!!

Κοντολογίς ο χειμώνας τελειώνει και ξεπροβάλλει η άνοιξη. Μετά το κλείσιμο έρχεται το άνοιγμα, προβάλλει το φως στην άκρη του τούνελ, η ζέστη του ήλιου, τα υπέροχα χρώματα των λουλουδιών, η συνέχεια της ζωής.

Ας μην ξεχνάμε πως πίσω από τον Σταυρό προβάλλει η Ανάσταση.

Σας εύχομαι Καλό Πάσχα  γεμάτο σκέψεις και αναστοχασμούς!!!
Οικονόμου Μαργαρίτα
Παιγνιοθεραπεύτρια
Υπεύθυνη του Κέντρου «ΑΓΓΙΖΩ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου